Om man bara ska titta på ett dokument och inte göra några förändringar använder man sig av Visa. Då visas dokumentet i skärmen och man ser all information men har inte möjlighet att göra några förändringar. Dokumentet lägger sig inte heller i något urval och hindrar därmed inte dess fortsatta flöde i systemet.
Ev betalningsinformation (avser endast kontantkvitto) visas under produktraderna.
Följesedel
Följesedeln kan på nytt skrivas ut via knappen med skrivare och systemet tar då hänsyn till om kunden har en avvikande layout uppsatt. Om man däremot väljer att skriva ut via förhandsgranska tas ingen hänsyn till kundstyrd layout.
Om man förhandsgranskar följesedel visas numera antingen access- eller RS-rapport beroende på vilken rapport man har definierat som standard. Finns det en kundunik rapport är det denna som visas.
Från den generella visningsbilden (RS-Rapporter) finns det en funktion för att sända den aktuella rapporten som bifogad fil. Man kan ange en eller flera e-postadresser, ärenderubrik och ett meddelande till mottagaren. Filen namnsätts till rapportnamn och om aktuell rapport har ett dokumentnummer så kompletteras filnamnet med detta. Funktionen kan användas om man har normal e-posthantering (outlook/exchange).
Kvitto
Omutskrift av kvitto kräver att det finns en utskriftslayout för kontantkvitto RS upplagd i referensregistret "Utskriftslayouter". Om man däremot väljer att förhandsgranska kvittot och skriver ut det från det fönstret behövs inte detta.
Hanterar bilagor i utleveransen. Bredvid knappen visas det antal bilagor som är knutna till utleveransen. Se avsnitt Bilagor för mer information.
Bredvid bruttobeloppet visas vilken valuta och valutakurs som var aktuell vid försäljningstillfället.
Bolag och lager visas över godsmottagar- respektive övrigtuppgifterna i huvudet på dialogen.
Köpare
Kundnummer, namn, adress, beteckning och referensperson med telefonnummer.
Hänvisar till om dokumentet skapats från ett annat dokument, t ex en följesedel eller ett ärende.
Hänvisar till om dokumentet ersatts med ett annat dokument, t ex ett kvitto.
Anger antal kolli
Man har möjlighet att redigera Er beteckning och Er referens även efter att följesedelns har stängts då den gått vidare till fakturering. Detta är användbart t ex för att kunna ändra felaktigt registrerade uppgifter som kommer med på faktura utan att behöva backa dokument. Detta förutsätter att utleveransen bara gått till faktureringsunderlag. Dessa ändringar loggas med gammalt och nytt värde, datum och signatur och loggningarna hittar man i "Ändringslogg".
Se också vår guide om hur man ändrar och spårar ändringar:
Godsmottagare
Godsmottagaruppgifter samt typ av avisering.
Identitet från PENGVINs frakthantering
Övrigt
Utleverans- och ev ordernummer, säljare osv
Visar datum och klockslag för när utleveransen ursprungligen registrerades.
Signering
Visar om och när utleveransen signerats elektroniskt och vilket generationsnummer signeringen godkänts mot.
Visar Ja/Nej om utleveransen är spärrad eller inte.
Noteringar
Här kan valfri information om utleveransen registreras. Max 255 tecken. Informationen kan också registreras via "Prissättning av utleverans". Den visas under "Meddelande" i dialogen för registrering av utleverans.
Om en varurad avser en serviceprodukt, och har ett ärende kopplat till sig, visas rubriken, beskrivningen och maskinuppgifterna under serviceraden.
I visningsdialogen för utleverans visas på radnivå om handpenning avser enskild produkt eller hela ordern. Aktuellt kvitto-/följesedelsnummer visas på den slutliga leveransen av ordern (som handpenningen tillhör).
Handpenning debiteras:
Slutleverans - handpenning dras av:
Visar relaterade reklamationsärenden. Här har man också har möjlighet att filtrera på olika typer av ärenden, status och datum samt lägga upp nya ärenden. Genom att dubbelklicka på ärendenumret får man upp en visningsdialog för ärenden.
Konteringsfliken visar hur aktuell utleverans konterats vid faktureringen.
Syftet med att kunna visa
kontering av specifik följesedel är att kunna spåra upphovet till en viss
försäljningskontering. En faktura kan bestå av många följesedlar med olika
försäljningskontering eftersom det är respektive försäljningsrad som i
slutändan styr hur kontering skall ske. Däremot är det alltid fakturan
som styr kundfordringskonto. En följesedel kan aldrig ha ett eget kundfordringskonto
och fliken innehåller därför inte den typen av information.